מועד פתיחת הקורס: 07.01.2025 | קורס מקוון | ההרשמה בעיצומה
5 ימי שלישי מקוונים בין השעות: 08:30-12:30 בתאריכים: 07.01.25 ,14.01.25 ,21.01.25 ,28.01.25 .04.02.25
תיאור הקורס:
מאז השבעה באוקטובר, הפכו הפציעות הגופניות והטראומות הנפשיות של חיילים ואזרחים למרכיב מרכזי בשיח הציבורי ובמפגש הטיפולי. קורס זה מציע מבט מעמיק ומקיף על הדינמיקה המורכבת של החלמה מפציעות קרב וטרור, ומספק כלים מבוססי תיאוריה, מחקר וקליניקה לתמיכה בפצועים לאורך שלבי השיקום. הקורס יעסוק בצירים השונים של חומרת הפציעה, פציעות נראות ובלתי נראות, ובתיאור המאפיינים הייחודיים לפציעות השכיחות כמו פגיעות חוט שדרה, גפיים וקטיעות, פוסט טראומה, פגיעות ראש וכוויות. נבחן את ההשפעות הפסיכולוגיות והרגשיות ארוכות הטווח הנלוות לפציעות אלו, לצד השפעות קוגניטיביות, בין-אישיות, ומשפחתיות, תוך בחינת גורמי חוסן המנבאים הסתגלות מיטיבה. בנוסף, נדון בהתמודדות עם צלקות רגשיות עמוקות כמו אובדן חברים ואשמת הניצולים, אבל על איבר, מראה או יכולות שאבדו, ובצד החתירה לגיבוש זהות, מטרות ומשמעות במציאות החדשה שלהם. הקורס ילווה בתיאורי מקרים וסרטונים.
אודת המרצה :
ד"ר עינת יהנה, נוירופסיכולוגית קלינית ופסיכולוגית שיקומית מומחית -מדריכה. חברת סגל במגמה לנוירופסיכולוגיה שיקומית במכללה האקדמית תל-אביב יפו, ומטפלת בקליניקה פרטית. עם סיום לימודי הדוקטורט מאוניברסיטת בן-גוריון, התמחתה כמספר שנים, בשיטות לשיקום נוירופסיכולוגי- אינטגרטיבי, פרטני וקבוצתי במבוגרים, במרכז הרפואי של אוניברסיטת ניו-יורק (NYUMC).
בעלת ניסיון נרחב בעבודה טיפולית (ציבורית ופרטית) עם מבוגרים, ילדים, ובני משפחה במצבי משבר, אובדן ותהליכי שינוי, מתוכם כעשור עבדה גם כפסיכולוגית בכירה ומדריכה קלינית במרכז הרפואי "שיבא", תל השומר. בנוסף, עוסקת בהכשרת אנשי טיפול, ייעוץ והשתלמויות לגופים שונים. מחקרה עוסק במנגנונים הפסיכולוגים המשפיעים על תפיסה והסתגלות לאובדן בעקבות אירועים משני חיים.
קהל יעד: פסיכולוגים מומחים ומתמחים, עובדים סוציאליים קליניים או עובדים סוציאליים בעלי תואר שני עם ניסיון בעבודה טיפולית, מטפלים בהבעה ויצירה בעלי תואר שני, פסיכיאטרים, קרימינולוגים קליניים וסטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה.
עלות הקורס:
אנשי מקצוע: 1800 ש"ח
מתמחים , סטודנטים לתואר שני ובוגרי המכללה האקדמית תל אביב יפו: 1600 ש"ח