לחשוב על טראומה ושכול דרך גישת טיפול קבלה ומחויבות (ACT)
פרופ' סטיבן הייז
על ההרצאה
"כשמתאבלים על אובדן, נאלצים לשאת משא כבד. אם תגידו לעצמכם שהאובדן אינו כבד, או שהגיע הזמן להתגבר עליו, אתם מכחישים את הכאב שאתם חיים. אתם מכחישים את קיומו של הפצע וכך מונעים ממנו להחלים" סטיבן הייז.
מודל הגמישות הפסיכולוגית העומד בבסיס טיפול קבלה ומחויבות (ACT) הוכח כמסייע לאנשים המתמודדים עם מגוון רחב של אירועים שעלולים לגרום לטראומה כולל אבל ושכול.
בשיחה נדון עם פרופ' סטיבן הייז אודות הדרכים שבהן ACT עשוי להיות לקדם ערוצים טיפוליים יצירתיים בהקשר של המלחמה הנוכחית. נתייחס לשלושה מאפיינים עיקריים של ACT שהם רלוונטיים להתמודדות עם כאב ואבדן: שלמות, רוחניות ותמיכה.
יום העיון התקיים ללא עלות ביום ראשון ה-28 בינואר 2024 בין השעות 19:30 – 21:30
על המרצה
פרופ' סטיבן הייז
על המרצים:
סטיבן סי הייז :
פרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה באוניברסיטת נבאדה ונשיא המכון לבריאות טובה יותר, ארגון צדקה בן 45 שנה המקדם איכות בשירותי בריאות הנפש וההתנהגות.
מחברם של 48 ספרים ויותר מ-700 מאמרים מדעיים, הוא המפתח של Relational Frame Theory, תיאור של קוגניציה אנושית גבוהה, והנחה את הרחבתה לטיפול בקבלה ומחויבות או "ACT", גישה טיפולית מבוססת ראיות המשתמשת במיינדפולנס, קבלה, הפרדה קוגניטיבית, העצמי כהקשר ושיטות מבוססות ערכים. הגישה הוכחה כיעילה במגוון רחב של תחומים.
ספרו הפופולרי Get Out of Your Mind and Into Your Life הופיע במגזין טיים היה תקופה ארוכה ספר העזרה העצמית הנמכר ביותר בארצות הברית, וספרו החדש, A Liberated Mind, יצא לאחרונה לשבחים רבים. שיטות שפיתח מופצות ברחבי העולם על ידי ארגון הבריאות העולמי ומוכרות על ידי ארגונים גדולים אחרים של בריאות הנפש. Google Scholar מדרג אותו בין 950 החוקרים החיים המצוטטים ביותר בכל תחומי המחקר בעולם.
ליאור גילעד :
פסיכולוגית קלינית. מטפלת, מדריכה ומלמדת גישות ביהביוריסטיות שונות, כולל גישת ACT. היתה ממקימות
התכנית המתקדמת ללימודי ACT במכון מפרשים. לשעבר עמדה בראש הסניף הישראלי של ACBS (ארגון הגג העולמי של ACT).
ליאור בירן :
פסיכולוג קליני מדריך, עובד כפסיכולוג אחראי במרפאת מבוגרים, שלוותה. מלמד במסגרות שונות, מרכז את לימודי ה-ACTבמכון מפרשים.